Amsterdam,
23
september
2014
|
08:42
Europe/Amsterdam

SpaceMax contract voor Lockheed Martin/ EOS Space Systems project

Samenvatting

In een persbericht maakte Lockheed Martin Corporation afgelopen augustus officieel bekend een strategische samenwerkingsovereenkomst te hebben getekend met het Australische Electro Optic Systems Pty Ltd (EOS) voor de ontwikkeling van een grootschalig ruimteradarsysteem. Het project, met een totale waarde van USD 915 miljoen, heeft tot doel om satellieten te beschermen tegen rondzwevend ruimtepuim en zal naar verluidt in 2016 operationeel zijn.

CHUGACH Wolf Creek Federal Services zal bij dit project verantwoordelijk zijn voor de opbouw van een compound voor het Amerikaanse defensiepersoneel op de Marshalleilanden en heeft hiervoor een aanzienlijk contract afgesloten met Vantem Modular voor de levering van SPACEMAX units. Momentum Capital en Vanterra TEM Capital zijn investeerder in SPACEMAX™ en Vantem Modular.

De SPACEMAX™ is een productlijn van high-tech, opvouwbare en mobiele gebouwen die innovatieve oplossingen bieden bij behoefte aan tijdelijke en flexibele woon- en werkruimtes. Een SPACEMAX™ unit kan in minder dan vijf minuten uitgevouwen worden met plug-in aansluitingen op nutsvoorzieningen. Ze worden uitgevouwen en ingeklapt middels een uniek – gepatenteerd – wandensysteem dat lucht- en waterdicht aansluit en het externe en interne klimaat gescheiden houdt middels een uniek thermisch blokkadesysteem. De SPACEMAX™ wordt gefabriceerd in New Braunfeld (Texas, VS) door Vantem Modular, een bedrijf dat toegewijd is voortdurende designinnovaties te bieden die baanbrekend zijn in de modulaire en mobiele bouwwereld. SPACEMAX™ wordt inmiddels wereldwijd geleverd aan bedrijven uit de industrie, hulporganisaties en overheidsinstellingen.