Amsterdam/Shanghai,
29
oktober
2015
|
09:00
Europe/Amsterdam

Seaborough tekent samenwerkingsovereenkomst met Opple, de grootste lichtproducent van China

Het in Amsterdam gevestigde Seaborough en de Chinese lichtfabrikant Opple Lighting zijn klaar om de verlichtingsindustrie op haar grondvesten te doen schudden met nieuwe LED technologie die de traditionele TL buis zal gaan vervangen.

Samenvatting

Opple en Seaborough hebben vandaag een technical cooperation agreement (TCA) ondertekend, die een eerste stap is naar de productie van ’s werelds eerste universele TL buis; de OneTLed. De overeenkomst werd ondertekend door Paul van Doorn, CEO van Seaborough, en Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital, de private equity groep achter Seaborough. Namens Opple hebben Jeroen Janssen, managing director Europa, en Qi Xiao Ming, CTO, de overeenkomst ondertekend. De ondertekening geschiedde tijdens het officiële staatsbezoek diner in Shanghai in de aanwezigheid van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem Alexander en Minister van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst start Opple een programma waarmee de oneTLed technologie van Seaborough wordt gebruikt in de ontwikkeling en productie van LED tl-buizen. Opple beschouwt dit als een kans om hun snelle wereldwijde expansiestrategie verder te ondersteunen.

De OneTLed, ontwikkeld door Seaborough in samenwerking met vooraanstaande wetenschappers, is een combinatie van hardware en software die in elke fitting past. De OneTLed is compatibel met alle type ballasten en is zeer kosten-efficiënt. Daarnaast zorgt het voor een doorbraak doordat het retrofitten van luminaires met energie zuinige LED buizen nu op een veilige en goedkope manier mogelijk is door de toepassing van de universele oneTLed.

Met ongeveer 12 miljard TL luminaires wereldwijd, kan de OneTLed het millieu ten goede komen door de energie efficiënte technologie waarmee 50% minder elektriciteit wordt geconsumeerd. Als alle TL buizen zouden worden vervangen met LED TL buizen zouden 100 middelgrote energiecentrales de deuren kunnen sluiten. Bovendien bevatten OneTLed buizen geen kwik of andere giftige chemicaliën waardoor het milieuvriendelijk is. Door de lange levensduur van een OneTLed buis, meer dan 8 jaar, worden de kosten met betrekking tot aanschaf en aansluitend afvalverwerking, aanzienlijk verminderd.

Martijn van Rheenen
Het ondertekenen van deze overeenkomst is een enorm belangrijke stap richting het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen ten tijde van een wereldwijde groei in de vraag naar energie
Martijn van Rheenen

Paul van Doorn, CEO van Seaborough: “Ik ben zeer tevreden over deze overeenkomst, omdat Opple en Seaborough een overtuigende mix van research & development, operationele ervaring, productie en innovatie samen brengen. Samen met Opple zal deze nieuwe en veelbelovende technologie leiden tot de wereldwijde beschikbaarheid van deze universele LED buis.”

Ma Xiuhiu, CEO van Opple Lighting: “We zijn verheugd om deze samenwerking met Seaborough aan te gaan. Beide bedrijven delen de passie en toewijding voor innovatie en duurzaamheid. Het toevoegen van de OneTLed aan de innovatieve portfolio van Opple stelt ons in staat om de snelle wereldwijde expansie verder door te zetten.”

Martijn van Rheenen, CEO van Momentum: “Het ondertekenen van deze overeenkomst is een enorm belangrijke stap richting het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen ten tijde van een wereldwijde groei in de vraag naar energie, doordat dit product de potentie heeft om significant de consumptie van elektriciteit en afvalverwerking te verminderen.”

Financiële details zijn verder niet toegelicht.

pdf icon

Tl-armatuur krijgt tweede leven

16
nov
2015
(pdf)

Chinese lichtgigant Opple koopt Nederlandse led-technologie

29
okt
2015
fd.nl
Boilerplate

Over seaborough

Seaborough is een R&D bedrijf met een sterke in-house IP afdeling en een small business eenheid. Seaborough vindt uit, ontwikkelt en commercialiseert baanbrekende innovatie voor de verlichtingsindustrie. Het bedrijf beschikt over een grondige kennis van de huidige industriële omgeving en bezit de doorzettingsvermogen, vaardigheden en expertise om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Seaborough richt zich op uitvinden, ontwikkelen en verlichtingstechnologie verkopen door middel van patentering en uitgeven van licenties. Men is toegewijd om een significante en duurzame impact te hebben op gemeenschappen in het algemeen door te verzekeren dat producten helpen bij het reduceren van de impact op het milieu. Seaborough heeft vooraanstaande LED experts en wetenschappers. Het heeft een eigen onderzoeksfaciliteit en ontwikkelt in haar eigen laboratorium. Het bedrijf wordt gesteund door investeerders die haar visie en doelstelling ondersteunen en toegewijd zijn voor de lange termijn.

www.seaborough.com

 

Over Opple Lighting

Opple Lighting Co. Ltd., is een toonaangevend A-merk in China, die wereldwijd snel aan het uitbreiden is in meer dan 50 landen. Het beschikt over volledig geïntegreerde assemblage faciliteiten van 600.000 vierkante meters in China. Opple heeft een sterke focus op innovatie met meer dan 200 patenten jaarlijks, moderne faciliteiten en meer dan 400 ingenieurs. Opple heeft een grote distributienetwerk in China met meer dan 3.800 winkels en 30.000 verkooppunten.

www.opple.com

 

Over Momentum Capital

Momentum Capital is een onafhankelijk en innovatief Nederlands private equity bedrijf, dat gefocust is op schone technologie en stedelijke ontwikkeling met specifieke maatschappelijke behoeftes in groeimarkten in Latijns-Amerika, Verenigde Staten en Europa.

www.momentumcapital.nl