Utrecht,
18
januari
2017
|
13:00
Europe/Amsterdam

Online klusplatform Zoofy ontvangt groeikapitaal

Samenvatting

Het Nederlandse online klusplatform Zoofy.nl heeft groeikapitaal aangetrokken bij investeringsmaatschappij Momentum Capital BV en bestaande aandeelhouders onder wie medeoprichter van booking.com, Alec Behrens.

Zoofy is in juli 2015 opgericht door Arthur de Leeuw (39) en Yannick Veys (32). Op het platform maken consumenten direct een afspraak met een loodgieter, elektricien of andere vakman. De dienst is actief in alle grote steden van Nederland en breidt snel uit.

Door de investering krijgt Momentum Capital een minderheidsbelang in de Utrechtse startup. Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital: 'Deze investering hebben we gedaan vanwege het enorme verbeterpotentieel in deze markt, die we ten goede willen veranderen. De kracht van hedendaagse technologie gaat hierin een belangrijke rol spelen. Daarbij zien wij de opkomst van platformen in alle industrieën waarin wij actief zijn. De expertise daaromtrent is ruimschoots aanwezig binnen en om Zoofy.'

De investering zal met name gebruikt worden voor verdere ontwikkeling van het platform en een uitbreiding van het aantal diensten.

“Dankzij de investering kunnen wij Zoofy nog sneller opschalen en verbreden. Zo zijn er nu naast bijvoorbeeld loodgieters en elektriciens ook timmermannen en schilders te boeken. Verder zullen we een aantal grote technologische verbeteringen doorvoeren”, aldus Arthur de Leeuw.

Zoofy onderscheidt zich op een aantal punten ten opzichte van andere kluswebsites. Bij Zoofy.nl hoeven consumenten nooit lang te wachten op een reactie. Mensen plannen via de website direct een afspraak met een vakman in. Dankzij de spoedfunctie is er vaak al binnen een paar minuten de bevestiging dat er iemand direct onderweg is. Bovendien voert Zoofy kwaliteitsscreenings door bij aangesloten vakmannen en concentreert het bedrijf zich op het betaalgemak voor de consument.

Boilerplate

Over Zoofy

Zoofy is in Juli 2015 ontstaan uit de frustratie dat het snel vinden van een goede vakman nog altijd geen alledaagse praktijk is. Amsterdam was de eerste stad waar klanten via het platform direct een vakman kunnen boeken. Intussen is het bedrijf actief in vrijwel alle grote steden. Voor meer informatie: https://zoofy.nl/waaromzoofy

Over Momentum Capital

Momentum Capital is meer dan tien jaar actief als investeringsmaatschappij met het doel om markten ten goede te veranderen. De private equity activiteiten van Momentum Capital concentreren zich in een select aantal sectoren: Urban Development, Clean Tech en Essential Assets. Momentum Capital heeft participaties en partnerships in groeimarkten binnen Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

  • Urban Development: participaties in baanbrekende stedenbouwkundige concepten en de realisatie van leefgebieden voor de opkomende middenklasse in groeiende regio’s.
  • Clean Tech: betreft participaties in bedrijven met duurzame technologieën, gericht op het duurzamer maken van producten en aanzienlijke energiebesparingen bij productie. Daarmee bijdragend aan de transitie naar een duurzame economie.
  • Essential Assets: bestaat uit het voorzien in basisbehoeftes zoals duurzame voorziening van warmte, water en strategische infrastructuur.