Amsterdam,
20
januari
2014
|
11:26
Europe/Amsterdam

ELE: conferentie over economische diplomatie met Latijns Amerika

Samenvatting

Vorig jaar oktober vond de conferentie Sleutel tot succes van het platform Ecuentro Latino Europeo (ELE) plaats in Den Haag. Tijdens deze conferentie stond het Nederlandse buitenlandbeleid centraal, met speciale aandacht voor de economische diplomatie met Latijns Amerika, de Nederlandse havensector en de havenontwikkelingen in Latijns Amerika. De video’s van deze conferentie staan nu online.

Niels Bot, head of reseach bij Momentum Capital, nam de coördinatie van het eerste blok voor zijn rekening. Sprekers waren onder meer vertegenwoordigers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Havenbedrijf van Rotterdam en Stichting Holland Maritiem Land.

Ook was de Minister van Transport van Colombia aanwezig, met in haar kielzog een grote delegatie van vertegenwoordigers van de Colombiaanse havensector. De minister hield een presentatie over de investeringskansen in transport en infrastructuur in Colombia in publiek-private partnerships.

 
Boilerplate

Encuentro Latino Europeo is een platform voor beleidsanalyse en dialoog tussen Latijns Amerika en Europa en is gebaseerd op de overtuiging dat er een wereld te winnen is voor zowel Latijns Amerika als Europa. Door de relaties sterk te intensiveren als bondgenoten en samen verantwoordelijkheid te nemen voor het bevorderen van een werkzame en duurzame wereldorde.