Amsterdam,
09
november
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

BeGreen investeert in opschaling duurzame warmtecentrales na participatie door Momentum Capital

Samenvatting

BeGreen, een Nederlandse producent van duurzame warmte voor onder meer stadsverwarming, investeert in Nederland om warmtecentrales, die nu nog op gas worden gestookt, om te bouwen tot duurzame warmtecentrales. BeGreen verwacht haar huidige portefeuille aan warmtecentrales binnen een jaar met 10 Nederlandse centrales uit te breiden. Zo werd recent in Lelystad een warmtecentrale gei╠łnitieerd door BeGreen, die duurzame warmte zal leveren aan onder meer Nuon, ter vervanging van warmte uit gas. De transitie van gas naar duurzame grondstoffen voor lokale verwarming, is een feit.

Martijn van Rheenen
Wij zien het investeren in duurzame warmte in Nederland als een belangrijke toevoeging op onze portefeuille van meer dan 250 miljoen euro in duurzame technologieën en gebiedsontwikkeling.
Martijn van Rheenen

Het opschalen van de activiteiten van BeGreen wordt mede mogelijk gemaakt door investeerder Momentum Capital, die recent een meerderheidsbelang in BeGreen heeft genomen. Martijn van Rheenen, CEO van Momentum Capital: “Wij zien het investeren in duurzame warmte in Nederland als een belangrijke toevoeging op onze portefeuille van meer dan 250 miljoen euro in duurzame technologiee╠łn en gebiedsontwikkeling. BeGreen is tevens een strategische asset voor Momentum Capital. Warmte kan zeer beperkt worden getransporteerd en daarom moet de verduurzaming van warmte in Nederland lokaal plaatsvinden. BeGreen maakt dit mogelijk, mede dankzij haar grote afnemers zoals Nuon”.

Maarten Grooters directeur van BeGreen: “Wij zijn ruim vijf jaar bezig met het verduurzamen van lokale warmteopwekking. We maken nu de stap om op te schalen en in samenwerking met de overheid en energiebedrijven, Nederland verder te voorzien van duurzame warmte. De samenleving en de overheid eisen dat ook van producenten en leveranciers van warmte.